Avatar Avatar Avatar

Avatars

Icoon

MSN Namen

Icoon

Emoticons

Icoon

Informatie

Icoon

MSN Plaatjes, MSN op school, MSN NicknamesGoogle Picasa
Advertentie

Msn problemen

Msn Messenger vaak voorkomende problemen

- Index
- Popups
- Virussen
- Verbinding maken
- Firewalls
- Mobiel
- Audio
- Bestandsoverdracht
- Contacten toevoegen
- Expresberichten en meldingen
- Browsers en besturingssystemen
- Overige

Ongevraagde berichten in pop-upvensters via de Messenger-service
Microsoft heeft onderzoek verricht naar aanleiding van berichten dat de Messenger-service in Windows wordt gebruikt om klanten ongevraagde berichten te sturen via pop-upvensters. Hoewel deze berichten hinderlijk kunnen zijn, vormen ze geen beveiligingsrisico. De Messenger-service die wordt gebruikt voor het verzenden van deze berichten, is een eenvoudige verzendservice voor berichten met alleen tekst. Dergelijke services worden doorgaans gebruikt door netwerkbeheerders om gebruikers op de hoogte te stellen van geplande serviceonderbrekingen, onderhoudswerkzaamheden voor de server, enzovoort. De Messenger-service is geen expresberichtenservice zoals MSN Messenger of Windows Messenger.

Je kunt het dialoogvenster sluiten door op de knop OK te klikken of op de knop Sluiten in de rechterbovenhoek van het venster. De berichten worden geblokkeerd door vrijwel alle firewalls. Windows XP-gebruikers kunnen de berichten blokkeren door de firewall voor Internet-verbindingen in te schakelen.

Virussen
Computervirussen kunnen zich op allerlei manieren verspreiden: via e-mailberichten, diskettes en steeds vaker via berichttoepassingen zoals MSN Messenger.
De worm Hello.exe is een voorbeeld van een virus dat via MSN Messenger kan worden verspreid:
Je ontvangt een expresbericht in de trant van "ik heb een heel grappig bericht voor je" met de vraag het bestand Hello.exe te accepteren.
Jezelf tegen Hello.exe en soortgelijke virussen beveiligen:

1. Zorgs, voordat je een bestand accepteert, dat je weet wie degene is die je een bestand stuurt en wat het is.
2. Pas een anti-virusprogramma toe op alle bestanden die je ontvangt om na te gaan of ze een virus bevatten.
3. Zorg dat je anti-virussoftware up-to-date is. Ga hiervoor naar de website van de producent van je anti-virusprogramma of bel deze.
4. Maak regelmatig een reservekopie van de gegevens die op je vaste schijf staan.

Ga voor meer informatie naar de website van McAfee of van Norton.

Verbinding maken
Als je zowel een AOL- als een andere inbelverbinding hebt ingesteld, is het mogelijk dat in MSN Messenger wordt geprobeerd de niet-AOL-inbelverbinding te gebruiken, zelfs als je al met AOL bent verbonden. In dat geval klik je in het dialoogvenster voor het maken van de alternatieve inbelverbinding op Annuleren. Vervolgens wordt de AOL-inbelverbinding gebruikt om verbinding te maken met Internet.

Firewalls
Als je je in een LAN-netwerk achter een firewall bevindt (bijvoorbeeld in het netwerk van je bedrijf), kan het zijn dat je niet vanaf je computer kunt bellen of geen bestanden naar buiten de firewall kunt zenden.

Mobiel
Als je je MSN Mobile-account uitschakelt door op de pagina Gebruikers- en apparaatgegevens van MSN Mobile het selectievakje Account uitschakelen te selecteren, en je vervolgens teruggaat naar MSN Messenger, wordt je MSN Mobile-account nog steeds als ingeschakeld weergegeven. Als je je afmeldt bij MSN Messenger en je dan weer aanmeldt, wordt je MSN Mobile-account als uitgeschakeld weergegeven.

Het is mogelijk dat op sommige mobiele apparaten geen berichten met internationale tekens kunnen worden weergegeven. Neem voor meer informatie contact op met je serviceprovider voor mobiele diensten.

Audio
We hebben verbeteringen aangebracht in onze audiotechnologie voor de communicatie tussen computers onderling of computer en telefoon via MSN Messenger. Hierdoor kun je MSN Messenger versie 4.5 en hoger alleen voor deze functies gebruiken als:

* je je niet achter een firewall bevindt of
* je je achter een UPnP-firewall (Universal Plug and Play) bevindt of
* je een NAT-apparaat (Network Address Translation) met UPnP-mogelijkheid gebruikt

Als je wilt weten of je je achter een firewall bevindt, of om welk type firewall het gaat, neem dan contact op met je ISP of de helpdesk van je bedrijf.

Bekijk voor meer informatie over netwerkconfiguraties.

Als je in het scherm "Selecteer de apparaten waarmee je wilt bellen" van de wizard Audio afstemmen "Apparaat geschikt voor spelletjes" selecteert en op Volgende klikt, verschijnt het foutbericht dat het audioapparaat dat je probeert te gebruiken half-duplex is. Dit klopt echter waarschijnlijk niet. Selecteer in plaats hiervan een ander apparaat.

Bestandsoverdracht
Als je je Internet-verbinding met anderen deelt, kun je via MSN Messenger geen bestanden verzenden. Je kunt ze wel ontvangen, maar niet verzenden.

Contactpersonen toevoegen
Personen die zich onlangs hebben aangemeld voor een Hotmail MSN Messenger-account, kunnen mogelijk pas een paar dagen nadat hun account is gemaakt worden gevonden als je op hun voor- en achternaam zoekt.

Expresberichten en meldingen
Sommige URL's lijken actieve hyperlinks te zijn op het moment dat je ze typt, maar worden inactief nadat je ze hebt verzonden. Als je een actieve URL wilt verzenden, typ je het volledige adres, inclusief het "http"-gedeelte, bijvoorbeeld "http://www.msn.com/". URL's die beginnen met "file://" worden in het expresberichtvenster niet als hyperlink geaccepteerd.

Browsers en besturingssystemen
Als je Microsoft® Windows® 95 en Netscape Navigator 4.0 op je computer hebt geïnstalleerd zonder dat er een versie van Internet Explorer is geïnstalleerd, worden hyperlinks in uitnodigingen weergegeven als tekst en kun je er niet op klikken. Als je in deze situatie uitnodigingen wilt aanvaarden of weigeren, moet je de in de uitnodiging aangegeven sneltoetsen gebruiken.

Als je Microsoft® Windows® 2000 en een geconfigureerde maar niet actieve externe-toegangsverbinding hebt, wordt de externe-toegangsverbinding niet automatisch vanuit MSN Messenger gestart wanneer je je aanmeldt.

Voor toegang tot e-mail in MSN Hotmail®, moet je scriptondersteuning in je browser inschakelen. In Microsoft® Internet Explorer kun je dit op het tabblad Beveiliging van het dialoogvenster Internet-opties doen. In Netscape Navigator schakel je scriptondersteuning in via het dialoogventer Voorkeuren van versie 4.0 in.

Als op je computer Internet Explorer versie 4.0 of hoger niet is geïnstalleerd, kun je niet instellen hoe lang het duurt voordat de tekst "Afwezig" naast je naam in MSN Messenger wordt weergegeven. Je kunt deze instelling alleen wijzigen door de interval voor de schermbeveiliging (veld Wachten:) in het dialoogvenster Eigenschappen voor Beeldscherm van Windows te wijzigen. Het is niet mogelijk door in het dialoogvenster Opties van MSN Messenger een getal in te voeren bij Mijzelf als afwezige weergeven als ik gedurende ___ minuten niet actief ben geweest.

Voor allerlei functies van MSN Messenger, bijvoorbeeld tabbladen, chatten en telefoongesprekken, wordt Microsoft® Internet Explorer gebruikt. Als je in het menu Bestand van Internet Explorer de optie Off line werken hebt geselecteerd, werken deze functies niet naar behoren.

Om de laatste versie van MSN Messenger te kunnen installeren op computers met Windows 2000, Windows XP en Windows NT 4.0, moet je beschikken over de juiste privileges. Op NT-besturingssystemen moet je een Beheerder voor de computer zijn. Als je niet zeker weet over welke privileges jij beschikt op je computer, neem je contact op met de systeembeheerder.

Overige
Gebruikers van Windows 2000 aan wie gevraagd wordt te upgraden naar de laatste versie van MSN Messenger, kunnen een authenticatie-foutbericht krijgen. Wij zijn van dit probleem op de hoogte en zijn bezig het op te lossen. Als je dit foutbericht ziet, klik dan op Annuleren. Klik vervolgens hier om de laatste the versie van MSN Messenger van de website te downloaden.

Voor het starten van een televergadering met NetMeeting® is Microsoft NetMeeting 2.1 of hoger vereist. Dit programma kun je hier downloaden.

Je kunt alleen een televergadering met anderen houden of spelletjes met anderen spelen als beide partijen dezelfde versie van de toepassing in kwestie op hun computer hebben. Stel dat je NetMeeting versie 2.1 hebt en Joop wilt uitnodigen voor een online vergadering, dan moet Joop ook over versie 2.1 van NetMeeting beschikken.

Als iemand die MSN Messenger gebruikt op een computer met Windows XP je vraagt om Hulp op afstand te starten, is het mogelijk dat de naam van die persoon niet verschijnt in de vraag of in de dialoogvensters.

Als je problemen hebt met Hulp op afstand na het upgraden van je computer van Windows 2000 naar Windows XP, moet je versie 4.7 van Windows Messenger installeren. Klik hier om Windows Messenger v4.7 te downloaden.